Geslaagde en gezellige pubquiz

Op deze gedenkwaardige vrijdagavond (De Graafschap wint met 3-0) was het tijd voor de pubquiz. De actieve activiteitencommissie mocht deze avond een volle kantine verwelkomen met een bont gezelschap aan fanatieke pubquizzers.

Nadat eindelijk alle mensen een drankje bij, de topper van de avond, Bertus hadden gehaald en de telefoons, smartwatches, tablets en laptops in de zak waren gedaan begon Francisca met de eerste vragen. Van de snoepwinkel van oma Fonkel in Mega Mindy naar het vermoorden van John Lennon in New York en van muziek naar attractieparken, je moest echt overal wat vanaf weten om voor de prijzen te gaan. Maar liefst 80 vragen en iets meer antwoorden moesten er deze avond verwerkt worden in de goed georganiseerde pubquiz. Dankzij Anouk werden de scores snel en vakkundig bijgehouden en konden we in de pauzes al de tussenstanden horen.

Na de eerste rondes ging FC Pandoer strak aan kop maar helaas voor hun duurde de avond te lang, ze zakten steeds verder weg mede omdat zij niet wisten in welke hand Manneke pis zijn pielemoos vasthield. Na vraag 80 en een drankje of 6, wat nootjes en een lekkere snack kwam er een eind aan de leuke quiz en werden de punten opgeteld. De dames van FC Bitterbal, die de hele avond al bovenin meedraaiden, werden uiteindelijk 3e. Team de Kneus die langere tijd bovenaan stond werd eerste, maar dankzij een uitstekende muziekronde had team Jewel(spreek djuwel) evenveel punten.

Ook hier had de organisatie rekening mee gehouden. Van elk team moest 1 persoon een bijna onmogelijke vraag beantwoorden door te zeggen of het waar of niet waar was. Bij vraag 2, over mailadressen van de paus, kwam de beslissing. Team Jewel werd de winnaar en de Zoetemelk trofee ging naar de Kneus. Joop, Martin, Jaap en Sander ontvingen van Francisca een dinerbon van de Wok en hierna werd er nog veel nagepraat en gedronken. Kortom een zeer geslaagde avond!

Klik op onderstaande foto voor alle foto’s die zijn gemaakt tijdens de pubquiz !