Held op Achterhoekse sökken: Melvin Krabben

Held op Achterhoekse sökken, speler van de Maand: Melvin Krabben

Het amateurvoetbal draait eindelijk weer. Held op Achterhoekse sökken is daarom terug als maandelijkse rubriek in deze krant. Trots als we zijn op ons regionale voetbal, reiken we Achterhoekse sökken uit aan een speler die zijn stempel heeft gedrukt op de afgelopen maand. Melvin Krabben krijgt voor zijn prestaties in september een paar uit handen van Roel Tomassen. De dit seizoen van vijfdeklasser Vosseveld teruggekeerde spits vond binnen de kortste keren zijn draai bij FC Trias.

‘Door twijfel blijf ik scherp en gretig’
Zelf is Melvin Krabben best verbaasd over hoe goed hij bij FC Trias uit de startblokken is geschoten. “De eerste vijf trainingen scoorde ik niet en daar baalde ik als spits van”, opent de Winterswijker. “In een oefenwedstrijd scoorde ik binnen twee minuten ineens wel. Dat deed mijn zelfvertrouwen goed. Daarna ging ik geloven in een basisplek.”

Bewijsdrang
De 21-jarige aanvaller keerde zonder branie terug van Vosseveld . “Zoveel vertrouwen had ik niet”, erkent Krabben. “Ik was zenuwachtig toen ik voor het eerst weer bij Trias kwam. Dat nerveuze bleef de eerste trainingen. Komend van een vijfdeklasser moet je toch bewijzen dat je wat kan.”

“Bovendien ben ik technisch niet de sterkste”, vervolgt Krabben, die werkt als assistent-manager bij een supermarkt, de studie Ondernemer retail volgt en jeugdtrainer is bij Meddo. “Ik ben van het buffelen in de spits. Die technische trainingen in het begin op corona-afstand waren dan ook niet aan mij besteed. Ik moest aanpoten en heb in mijzelf geïnvesteerd met looptrainingen.”

Het harde werk betaalde zich uit. Op de openingsdag van de competitie stond Krabben tegen het Hengelose Pax (2-0) in de punt van de aanval. Hij verzilverde zijn uitverkiezing direct. “Ik scoorde beide doelpunten, maar zeker van mijn plek voel ik mij nog steeds niet. Ik twijfel soms best daarover, maar door die gedachte blijf ik scherp en gretig. Bewijsdrang moet je hebben.”

Mannetje
“Van kleins af aan heb ik in de jeugd van Trias gespeeld”, aldus Krabben, die aan het einde van zijn tienerjaren vertrok. “Na de A1 besloot ik om samen met Luuk van Eerden, doelman en een goede vriend, over te stappen naar Vosseveld. Een bewuste keuze. Al mijn vrienden speelden er, in het eerste van Trias zag ik voor mijzelf geen plek en voetballen in het tweede trok mij niet.”

“Natuurlijk was de stap naar een vijfdeklasser er eentje achteruit”, beseft Krabben. De keuze werd dan ook niet door iedereen begrepen. Bijvoobeeld zijn huidige trainer bij FC Trias, Yassin Ouardighi, verklaarde hem bijna voor gek. “Yassin zei: ‘Waarom ga je in hemelsnaam naar Vosseveld?’ Toen liet ik de deur al op een kier. Ik gaf aan wel degelijk de ambitie te hebben om terug te keren.”

‘Zenuwachtig toen ik hier voor het eerst weer kwam’

Maar Krabben wilde eerst ervaring opdoen in een hoofdmacht, ook al is het die van een vijfdeklasser. Of zoals hij zelf uitlegt: “Het voetbal in de vijfde klasse is weliswaar van een bedenkelijk niveau, maar fysiek leer je er om je mannetje te staan.”

Plafond
Bij Vosseveld lagen de verwachtingen hoog. Krabben: “Komend van een derdeklasser zou ik er wel even dertig in schieten, maar ik bleef in het eerste seizoen steken op zo’n tien doelpunten. Ik moest wennen aan het fysieke spel en de knollenvelden, waardoor ik vaak geblesseerd was. Toch pakten we een periodetitel en in de nacompetitie tegen Ulftse Boys ging het pas in de laatste minuut mis.”

Vorig seizoen sloeg corona toe. Daarna had Krabben net beloofd om Vosseveld trouw te blijven toen een oude bekende hem belde. “Yassin vroeg mij om terug te komen bij Trias”, vertelt hij. “Als ik wilde gaan voor een basisplek, was dit volgens Yassin het juiste moment. Het is lastig om je vrienden bij Vosseveld in de steek te laten, maar ik heb de kans met beide handen beetgepakt. Het is gezond om te ontdekken waar mijn plafond ligt. Kijkend naar Vosseveld nu heb ik de juiste keuze gemaakt.”

Ambitieus
Terwijl zijn oude club onderaan bungelt in 5B, wil Krabben met FC Trias met de top in 3C meedoen. “De laatste jaren zijn we nooit zo goed begonnen”, weet de spits. “We gaan leuk meedoen in het linkerrijtje. Over een kampioenschap wil ik zo vroeg niet praten, maar een periodetitel zit er best in. We moeten niet te bescheiden zijn. Trias mag best de tweede klasse als ambitie hebben.”

Zijn zelfvertrouwen is trouwens niet verminderd. Op de vraag hoevaak hij dit seizoen gaat scoren, legt Krabben de lat niet laag: “Persoonlijk hoop ik zo’n twaalf à vijftien doelpunten te maken.”

Met dank aan: Achterhoek Nieuws bv  – Roel Tomassen

Scroll naar boven