Nieuwe sproei-installatie zorgt voor mooie grasvelden van FC Trias

We mogen de laatste jaren dan genieten van fantastisch warme zomers maar het heeft ook z’n keerzijde. Zo zorgden de vele zonuren, hoge temperaturen en in het bijzonder het ontbreken van regen ervoor dat de beide grasvelden op ‘t Huitinkveld veel te lijden hadden. Dit was een doorn in het oog van het bestuur van FC Trias dat in gesprek ging met Stichting Sport Bataafseweg (SSB), de beheerder van de accommodatie.

Na een gedegen onderzoek van SSB werd, mede door de financiële steun van de Stichting Vrienden van FC Trias, een professionele sproei-installatie aangeschaft. Dagelijks zorgen de vrijwilligers, die inmiddels ware beregeningsprofessionals zijn, er voor dat de installatie zijn werk kan doen. “In dagdelen worden beide grasvelden gesproeid, ‘s ochtends één deel en ‘s middags het andere deel. Na het uitrollen van de slang wordt tijdens het sproeien de slang volledig automatisch opgerold”, zo legt één van de vele vrijwilligers enthousiast uit.

Bij de formele in bedrijfname van de sproei-installatie was naast Gé Oonk van Stichting Vrienden van FC Trias ook Rein Hogeboom van de Winterswijkse IJs Vereniging (WIJV) aanwezig. Op dit moment wordt voor de WIJV een gecombineerde natuurijs- en skeelerbaan aangelegd op ‘t Huitinkveld. Ook de schaatsvereniging heeft, natuurlijk in de winter, veel water nodig. “In beide gevallen is een grote voorraad water van groot belang, door gebruik te maken van elkaars waterbassins kunnen we elkaar eenvoudig helpen”, waarmee SSB voorzitter Willy Smit de samenwerking met de toekomstige buurman WIJV onderstreepte.

“De beide grasvelden liggen er ondanks de corona, door de geweldige inzet van onze vrijwilligers, fantastisch bij”, zo glundert FC Trias voorzitter Bart Berenschot, die met de aanschaf van de sproei-installatie een lang gekoesterde wens in vervulling zag gaan.

Ook de KNVB heeft een artikel gepubliceerd over de aanschaf van de sproei-installatie. Klik hier om het na te lezen.

Scroll naar boven