In de spotlight: Jan ten Pas

In deze rubriek geven we speciale aandacht aan een vrijwilliger of groep vrijwilligers, een bijzondere speler of bijzonder team. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld laten zien wat er speelt binnen de vereniging of wat er achter de schermen allemaal gebeurt. Deze keer in the Spotlight: Jan ten Pas!

Je hebt verschillende voetballers: zij die gewoon lekker tegen een balletje aan willen trappen, de echte winnaars, zij die er vol voor gaan, doldwaze fanaten en een grote groep liefhebbers. Bij die laatste groep hoort de 71-jarige Jan ten Pas. Waar velen op die leeftijd de schoenen al jaren in de wilgen zouden hebben gehangen blijven er uitzonderingen, Jan is er daar één van.

Want wekelijks traint hij nog om zich voor te bereiden voor de wedstrijden van ons 7de op zondagochtend. Zij komen al jaren uit in de speciale 40+ klasse, met teams uit de regio met oudere spelers (max. 2 spelers jonger dan 40), vergelijkbaar loopvermogen, maar wel allemaal grote liefhebbers van het spelletje. In het 7de zitten een groot aantal spelers die al 1000+ wedstrijden op hun conto hebben staan en ook Jan werd hiervoor in 2008 al in het zonnetje gezet. Bovendien werd hij tijdens de laatste nieuwjaarsreceptie nog gehuldigd voor zijn 60-jarige jubileum.

Jan is niet alleen actief op het veld maar ook als vrijwilliger is hij regelmatig te vinden op ons ‘t Huitinkveld waar hij allerlei hand en spandiensten verricht, zoals bijvoorbeeld het trekken van de lijnen. Na de trainingen en wedstrijden vertoeft hij graag met z’n voetbalmaten in de kantine maar ook aan de andere kant van de bar is Jan te vinden als hij een bardienst draait.

Jan, dank je wel voor je inzet als vrijwilliger en blijf vooral nog jaren genieten op het veld!

Delen:

Scroll naar boven