JO9-4 Een mooi stel

Na ettelijke trainingen en een oefenwedstrijd tegen JO9-5 was daar op 10 september de 1e echte competitiewedstrijd voor de JO9-4. Een wedstrijd waar de jongens, maar ook leiders met spanning naar hadden uitgekeken want wat kon men verwachten. De spelers hadden vorig jaar zonder uitzondering allemaal nog hun wedstrijden bij de Tijgers gespeeld en wisten totaal niet hoe het zou zijn om tegen onbekende jongens en meisjes te voetballen als ook hoe het op een groot half veld zou zijn om te spelen.

Grol JO-4 was de tegenstander in deze 1e wedstrijd die thuis werd gespeeld onder belangstelling van talloze ouders en opa’s en oma’s. Dat het onwennig was, was duidelijk te merken en de wedstrijd ging in het begin gelijk tegen elkaar op, maar gaandeweg de 1e helft nam Trias duidelijk het heft in handen en vielen ook de doelpunten, 2-0 bij rust. In de 2e helft bleef Trias de betere en scoorde het nog 3x en maakte ook Grol nog een doelpunt. 5-1 winst derhalve.

17 september werd de reis ondernomen waar Dijkhoek waar tegen DEO JO9-5 werd gespeeld. Even een zoektocht naar de juiste kleedkamer, maar toen de wedstrijd begon was iedereen bij de les en werd DEO direct vastgezet zodat deze ploeg met 2 uitzonderingen na bijna niet van hun eigen helft afkwam. Dat het met rust dan nog maar 2-0 was bijna een wonder, doordat enkele grote kansen onbenut werden gelaten. In de 2e helft werd het goede spel voorgezet en nog 3 keer gescoord, DEO kwam er ook nog 2/3x keer uit, maar echt gevaarlijk werd het niet zodat ook de 2e wedstrijd met winst werd afgesloten 5-0.

AZSV JO9-8 was op 24 september de tegenstander in deze thuiswedstrijd. Trias was in deze wedstrijd duidelijk beter wat uiteindelijk resulteerde in een 13-0 overwinning, waarbij de doelpunten werden verspreid over meerdere spelers, maar vooral de verdedigers de zaken voor elkaar hadden door goed de spelers van AZSV vast te zetten zodat deze niet de kans kregen überhaupt een keer op doel te schieten.

Ruurlo JO9-5 thuis was het affiche op 1 oktober. De spelers hadden de afgelopen weken goed opgelet tijdens de warming-up oefeningen die altijd voor elke wedstrijd werden gedaan, want terwijl de vorige weken nog aanwijzingen moesten worden gegeven over wat nu precies de bedoeling was, pakken de jongens dit nu zelf steeds beter op en weten ze precies was de bedoeling is. De wedstrijd zelf was eenduidig getuige de 12-1 winst, maar wat wel steeds beter tot uiting komt in de wedstrijden is het samenspel waarbij vooral die keren waarin door een paar keer overspelen een speler alleen voor het doel wordt gezet mooi zijn om te zien.

15 okt werd er weer thuis gespeeld nu tegen FC Eibergen JO9-5. Het wordt wellicht eentonig maar ook in deze wedstrijd was Trias duidelijk de betere ploeg waarin na een 9-0 ruststand, het uiteindelijk 14-0 werd. In de 1e helft en in het begin van de 2e helft werd er goed gespeeld, maar nadat het al snel 11-0 was geworden, werd het er niet beter op, doordat iedereen zelf graag een doelpunt wilde maken en alles maar alleen ging proberen, waarbij er ook niet meer verdedigd werd. Toch werd er nog 3x gescoord zodat er voor de 3x keer achter elkaar met groot verschil gewonnen werd.

Beltrum was op 29 oktober de plek waar na een week vakantie de wedstrijd werd gespeeld tegen VIOS B. JO9-2G. Vooraf werd er door de jongens gesproken over hoeveel doelpunten er vandaag zouden worden gemaakt, het zouden er wel weer meer als 10 worden…… Nadat er was afgetrapt vielen er inderdaad snel doelpunten en was het binnen 10 minuten 3-0 echter niet voor Trias maar voor VIOS ! De jongens waren veel te gemakkelijk aan de wedstrijd begonnen doordat er helemaal niet aan verdedigen werd gedacht! Maar na enkele duidelijke aanwijzigen werd het spel in de loop van de 1e helft beter en doordat er vlak voor rust nog 2x gescoord werd stond het net voor de rust 3-2 voor VIOS. Gelukkig is er dan altijd de rust om aan te geven wat er in de 2e helft beter kan en dit gebeurde ook, VIOS kreeg geen kans meer, de paal 1x, de lat 2x en ettelijke keren de keeper hielden VIOS lang op de been maar nadat 10 minuten voor tijd de gelijkmaker werd gemaakt was het met nog 3 minuten te spelen toch Trias dat de winnende goal maakte. Toen de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot was iedereen dolblij en blijkt toch dat wedstrijden die spannend zijn tot einde het leukst zijn om te spelen, 4-3 winst dus.

05 november was het wederom een uitwedstrijd nu tegen Reunie JO9-2, deze ploeg werd in tegenstelling tot de vorige wedstrijd niet onderschat en vanaf het begin was Trias de bovenliggende partij en gestaag werd de score in de 1e helft uitgebouwd tot een 4-0 voorsprong. In de 2e helft werd een iets ander systeem gespeeld wat het spel ten goede kwam, er werd goed samengespeeld, verdedigd en een combinatie over 4 schijven wat uiteindelijk resulteerde in doelpunt was het hoogtepunt van de wedstrijd die uiteindelijk in een 8-0 overwinning eindigde.

Na nu 7 gespeeld en 21 punten staat Trias J09-4 op de 2e plek in de stand omdat Longa J09-8 een wedstrijd meer heeft gespeeld en ook alles heeft gewonnen. De onderlinge wedstrijd die op 19 november (08.30 in Lichtenvoorde) op het programma staat zal gaan beslissen wie aan het einde van de competitie bovenaan zal staan. Al zal er eerst dan wel komende zaterdag 12 november tegen Grol JO9-7 (10.00 thuis) gewonnen moeten worden.

De kracht van dit team is dat alle 9 spelers goed aan elkaar gewaagd zijn, elkaar goed aanvullen, als 1 speler de bal kwijt raakt er direct een ander klaar staat om de bal weer af te pakken en men elkaar steeds beter en beter begint te vinden in het samenspel, kortom een mooi stel.

Scroll naar boven