Overtuigende overwinning van het 3e

Zondag stond voor Trias 3 de altijd lastige uitwedstrijd tegen RKZVC 3 op het programma. Ondanks de afwezigheid van Mike (2e), Jesse en Benjamin (beiden geblesseerd) kon het 3e toch nog beschikken over 15 topfitte spelers. Daarvan waren Loic en Maik van het 2e, die wedstrijdritme mochten opdoen en Niels Heutink van het 4e die plaats nam in het doel (bedankt voor het keepen). Kay was wederom verhindert, daarvoor was Wim Stemerdink bereidt gevonden om te vlaggen (bedankt hiervoor).

Trias begon sterk aan de wedstrijd. RKZVC probeerde op te bouwen, maar door goed druk zetten veroverde Trias al vroegtijdig de bal op tegenstanders helft. Hieruit volgden enkele uitbraken die nog geen grote kansen opleverde, wel voerde het 3e de druk op. Na 8 minuten spelen kreeg Trias een hoekschop, deze werd weggewerkt, waarna de bal bij de achtergebleven Sander terecht kwam. Sander kreeg veel ruimte en besloot vervolgens om vanaf een meter of 30 uit te halen. De bal vloog in 1e instantie op het oog nog houdbaar richting de linkerbovenhoek, maar een curve verraste de doelman waarschijnlijk, waarna de bal hard tegen de touwen ging (0-1). De eerste 20 minuten bleef Trias de betere ploeg en kreeg het ook nog kansen om de voorsprong te vergroten. Zo veroverde Bjorn een bal op het middenveld, waarna hij Gijs diep stuurde, die één op één richting goal ging. De doelman stond iets te ver voor het doel, waarna Gijs besloot de bal eroverheen te plaatsen, deze ging echter net over het doel. Ook gaf Rick vanaf rechts, zo rond de middenlijn, een perfecte voorzet op de diepgaande Frank ten Hagen. Hij had zelf moeten afwerken, maar koos ervoor om af te leggen op de meelopende Gijs, deze stond echter niet zo vrij als gedacht waarmee een grote kans verloren ging. Wie de 1e helft vooral opviel was linksbuiten Harm. Voor de basis leek hij eerst nog buiten de pot te pissen, omdat hij nogal last had van de avond ervoor, maar hij moest spelen en deed dit verrassend goed, door met een aantal mooie acties de back meermaals te kijk te zetten. Helaas was er vervolgens weinig bezetting voor het doel, waardoor er uiteindelijk weinig kansen volgden. Het laatste deel van de wedstrijd verloor Trias de grip over de wedstrijd. RKZVC kwam meer op de helft, maar kwam niet verder dan een paar ongevaarlijke afstandsschoten. 7 Minuten voor de rust kwam Trias in overtal, nadat Zieuwent geel kreeg na een overtreding op Jesper. In deze fase was echter niet te zien dat Trias een man meer had, waarna er met een 0-1 gerust werd.

Het overtal in het begin van de 2e helft leverde ook niets op, waarna RKZVC er met 11 tegen 11 probeerde om de druk wat meer op te voeren. Dit resulteerde echter alleen tot een paar voorzetten en corners. Trias kreeg veel ruimte om te counteren, maar deed hier in de beginfase weinig mee. Na iets van een kwartier gespeeld te hebben ontstond er een klutssituatie in de 16 van Trias. Nick kwam hier uiteindelijk als winnaar uit en gaf de bal vervolgens perfect in de diepte voor Gijs, die alleen richting doel ging. Één op één maakte Gijs geen fout (0-2). Een middenvelder van RKZVC was woest en claimde dat er hands was gemaakt in de 16 van Trias. Hij bleef commentaar leveren, waarna de scheids hem wegstuurde met geel. Wederom een overtal voor Trias dus. Op het einde van dit overtal viel ook de beslissing. Jeroen kwam op rand van de 16 aan de bal kapte de tegenstander vervolgens verrassend uit en schoot de bal vervolgens beheerst binnen, een mooi doelpunt (0-3). Hierna bleef Trias de overhand houden en kreeg het de ruimte en de kansen om nog meer te scoren. Dit deed het echter niet. Een kwartier voor tijd stond het even niet goed, waarna de rechtermiddenvelder de ruimte kreeg om vanuit de rechts een voorzet te geven. Deze viel precies over de verdediging, waarna een aanvaller de bal onhoudbaar binnenkopte (1-3). RKZVC kreeg weer geloof en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Het geloof verdween echter snel, nadat een bal achterin werd onderschept en, via het middenveld, verplaatst naar Ewoud die de bal op rand van de 16 aflegde op de vrijstaande Gijs, die de bal simpel binnen tikte (1-4). Hierna kreeg Trias nog een paar mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Het 3e boekte hiermee een overtuigende overwinning. Er werd goed gespeeld, zeker de beste wedstrijd van het seizoen. Daarnaast gaf het 3e, buten het tegendoelpunt, niets weg. Volgende week speelt het 3e thuis tegen KSV 2, dat ondanks de 7e plaats maar 3 verliespunten achter staat.

Scroll naar boven