Jubilarissen van de buitencategorie toch in het zonnetje gezet.

Helaas kan ook de traditionele nieuwjaarsreceptie niet doorgaan. Altijd een gezellige happening, met een mooie speech van onze voorzitter, de bekendmaking van de resultaten van de kerstactie, maar in het bijzonder het huldigen van een aantal jubilarissen. Onlangs zijn ze op de paginagrote advertentie in het Achterhoeks Nieuws al in het zonnetje gezet en kregen ze een lekkere kerstkrans thuisbezorgd. Op een later moment zullen zij formeel worden gehuldigd. Het dagelijkse bestuur wilde echter de jubilea uit de zogenaamde buitencategorie niet onopgemerkt aan zich voor bij laten gaan en ging persoonlijk bij hen langs.

Zo heeft men, slechts een paar dagen voor zijn overlijden, Jan Leemkuil (hier op archieffoto) in de Pronsweide nog gehuldigd voor zijn 75-jarige jubileum. Een bijzonder bezoek waarbij Bart Berenschot mooie woorden (klik hier om te ze lezen) had voor de jubilaris. Samen met zijn vrouw werden er mooie herinneringen opgehaald uit Jan’s 75-jarige lidmaatschap. Hij kreeg ook nog enkele oude teamfoto’s door Bart overhandigd. In 75 jaar waren er niet alleen sportieve hoogtepunten; ook de rol als vrijwilliger kwam nadrukkelijk aan de orde. Al met al een bijzonder moment, zeker toen wij een paar dagen later het bericht kregen dat Jan rustig was ingeslapen.

Op zondag 13 december ging het dagelijks bestuur naar de Bloemstraat om daar de woonachtige Jan Ros persoonlijk te feliciteren (klik hier voor de tekst van Bart) met zijn 60-jarige jubileum. Denk je aan Jan Ros, dan denk je niet direct aan mooie voetbalacties maar eerder aan allerlei vrijwilligerswerk. Zo was Jan samen met zijn Willemien verantwoordelijk voor de organisatie van de jeugdkampen van Spcl. Kotten. Maar in het bijzonder zal iedereen Jan toch wel kennen als ‘de huisinstallateur’ van FC Trias. Eerst in Kotten en later aan de Bataafseweg dat hij zelfs samen met Burgermeester van Beem heeft geopend. Ondanks zijn leeftijd is Jan nog dagelijks te vinden (in de werkplaats) op ‘t Huitinkveld en we hopen dat we hem daar nog jaren tegen mogen komen.

Vervolgens toog het gezelschap naar het centrum van Ratum om daar, in zijn tuin, de 65-jarige jubilaris, Wim ter Haar te huldigen. Bart haalde daarbij (lees hier de hele toespraak) het telefoongesprek dat hij vooraf met Wim had gehad, naar voren. Hierin was zo’n beetje het hele leven van Wim aan de orde geweest. Zo bleek zijn sportieve carrière abrupt te zijn afgebroken door een zware dubbele beenbreuk om vervolgens verder te gaan als bestuurder: Zo was Wim niet alleen VVD raadslid maar ook voorzitter van de Winterswijkse Voetbal Federatie en natuurlijk vv Ratum. Als preses van Ratum heeft hij nagenoeg geen wedstrijd van het eerste gemist. Hij bezocht die vaak samen met z’n broer Jan en Wim ten Damme. Onder toeziend oog van zijn vrouw Hanny en zoons Gerwin & Arjan werden vele herinneringen opgehaald en we gaan er van uit dat hij deze ook de komende jaren in goede gezondheid met ons zal delen.

Klik op deze link om naar het fotoalbum te gaan of hieronder nog meer foto’s te bekijken:

Scroll naar boven