Ook E.H.B.O. vereniging Winterswijk gaat gebruik maken van ‘t Huitinkveld

Bij een E.H.B.O. herhalingscursus was FC Trias voorzitter Bart Berenschot één van de enthousiaste cursisten van Petra Bouwhuis. Tijdens de pauze gaf Petra aan dat de Winterswijkse E.H.B.O. vereniging een nieuw representatief onderkomen voor haar activiteiten zocht. Het resultaat van het gesprek werd onlangs beklonken op het terras van de voetbalvereniging: Henk Breukers (beheerder Stichting Sport Bataafseweg) en José Bos (E.H.B.O. vereniging) tekenden een overeenkomst tussen beheerder SSB en E.H.B.O. vereniging Winterswijk.

Zij gaan op ‘t Huitinkveld niet alleen herhalingslessen en opleidingen geven maar ook af en toe vergaderen. De vele vrijwilligers van de E.H.B.O. vereniging Winterswijk kom je vooral tegen bij allerlei evenementen. Bijvoorbeeld bij de turnwedstrijden van Penta of volleybalduels van Wivoc, maar ook tijdens allerlei andere grote evenementen zoals het Vuurfestival en het Oldtimerfestival in Meddo. Voorkomen is beter dan genezen, daarom geeft men ook SPORT E.H.B.O., een lezing of voorlichting bij een Winterswijkse (sport-)vereniging of een andere groep belangstellenden.

Het bestuur van de E.H.B.O. verenging Winterswijk is enthousiast over de mooie faciliteit op de accommodatie. Voorzitter Bart Berenschot en bestuurslid Algemene Zaken Remco Snaphaan van FC Trias hopen dat er op termijn een kruisbestuiving zal ontstaan waarbij zij bijvoorbeeld denken aan een E.H.B.O. opleiding voor geïnteresseerde vrijwilligers van de voetbalvereniging om daarmee de eigen groep FC Trias EHBO vrijwilligers uit te breiden die zich nu al (wekelijks) bezig houdt met de medische hulp bij de activiteiten die plaatsvinden op ‘t Huitinkveld. De eigen FC Trias EHBO groep wordt overigens ook jaarlijks bijgeschoold door Petra Bouwhuis via E.H.B.O vereniging Winterswijk.

Altijd al een E.H.B.O. diploma willen halen? Wonden verbinden, de verschijnselen van een beroerte herkennen, leren reanimeren en weten hoe de AED werkt? Volg dan een E.H.B.O. opleiding bij E.H.B.O. vereniging Winterswijk. Ze starten dit najaar, bij voldoende aanmeldingen, met een nieuwe opleiding. Hebt u vragen of wilt u zich aanmelden? Dat kan via ehboverenigingwinterswijk@gmail.com.

Uiteraard wensen wij de E.H.B.O. vereniging hartelijk welkom op ‘t Huitinkveld !