Welkom op de middenstip: Ilse ten Hagen

Dit wordt een terugkerende rubriek met elke keer speelster aan het woord over vrouwen- en meidenvoetbal binnen FC Trias. Kan de ene keer een voetbalster zijn van onze dames recreanten maar ook een meisje van onze Onder-8 die droomt later net zo goed te worden als Lieke Martens. Deze keer op de middenstip: Ilse ten Hagen enthousiaste speelster van ons Vrouwen 1 team.

Wie staat er op de middenstip?
Ilse ten Hagen, 19 jaar en speelster van Vrouwen 1. Ze net afgestudeerd gespecialiseerd pedagogisch medewerkster en hoopt na de zomer te beginnen met haar eerste vaste baan. Ze liep stage bij Activiteiten boerderij Rutgers in Lintelo en daar werkt ze nu als vakantiekracht. Samen in een leuk team begeleiden ze mensen van 5 tot 90 jaar die een geestelijke en/of lichamelijke beperking hebben. Heel bijzonder volgens Ilse: “Elke dag is anders, nooit saai maar altijd heel leuk, eigenlijk net als voetballen bij FC Trias”.

Hoe kwam je bij FC Trias terecht?
Ik zat op turnen maar op school gingen we in de pauze vaak voetballen. In groep 8 ben ik een keer wezen kijken op ‘t Huitinkveld en daarna heb ik in de zomer mijn turnpakje ingeruild voor een paar voetbalschoenen. “Turnen is individueel, je bent op jezelf aangewezen, zeker geen teamsport. Voetballen doe je samen, samen winnen en verliezen, dus altijd alles delen”, als we aan haar vragen om het verschil uit te leggen.

En toen tussen de jongens?
“Ja, we speelden met een meidenteam in de jongenscompetitie. Is goed voor je ontwikkeling want alles gaat veel sneller, meer fysiek en je moet sneller reageren”, aldus Ilse. “Tussen jongens was mijn eigen keus want ik had even goed ook alleen tegen meiden kunnen voetballen. Plezier en prestatie zijn natuurlijk beide even belangrijk”. Nu traint ze 2x in de week anderhalf uur en altijd heel fanatiek. “Als het goed gaat loopt het meestal ook nog wel even uit, maar dat maakt niet uit want het is altijd heel leuk”, onderschrijft Ilse enthousiast.

Naast het voetbal
“Naast het trainen, spelen we natuurlijk elke zondag en daarnaast gaan we ook regelmatig met elkaar om” legt Ilse uit. Zo hebben ze als team een aantal keren gedurende het seizoen een activiteit en bovendien gaan ze onderling ook regelmatig een drankje doen. “Maar wel op vrijdagavond want zondags moeten we fit zijn voor de wedstrijd”, wil Ilse graag nog even benadrukken.

Wat is je leukste herinnering aan het voetbal?
“Dat is makkelijk! Het seizoen dat we voor het eerst als meiden C1 uitkwamen. We wonnen alles wat er te winnen viel, alles klopte, super leuk, geweldig”, zo kijkt ze terug op een seizoen met 2 kampioenschappen en winst tijdens de KNVB-bekerfinale in Barneveld.

Wat zou je willen zeggen tegen meisjes (of vrouwen) die misschien willen gaan voetballen bij FC Trias?
Volgens Ilse is het belangrijkste dat iedereen bij FC Trias welkom is. Iedereen kan op haar eigen niveau voetballen en naast de gemoedelijke sfeer word je heel makkelijk opgenomen in de groep. “Ik zou eigenlijk niet weten waarom je niet voor FC Trias zou kiezen als je wilt gaan voetballen”, vindt Ilse tenslotte.

Wil jij net als Ilse ook voetballen bij FC Trias?
Wil je meer informatie of een keer meetrainen bij onze meidenafdeling? Stuur dan een email naar meidenvrouwenafdeling@fctrias.nl of bel even 06-52698408

Scroll naar boven