Prima overwinning FC Trias 1 in Zevenaar

FC Trias heeft haar ongeslagen serie op zondag 2 februari voortgezet in Zevenaar tegen nr 2 en tevens titelkandidaat OBW. FC Trias begon deze competitie in september 2019 thuis tegen OBW en werd toen kansloos weggespeeld en getrakteerd op een 1-5 nederlaag. Deze keer was het totaal anders en behaalde FC Trias een benauwde maar tevens ook een verdiende overwinning 2-3. Het technisch duo Yassin en Robert hadden een tactisch plan bedacht dat vanmiddag prima werd uitgevoerd door FC Trias. FC Trias moest er hard voor werken maar deze 3 punten vergoedde veel.

FC Trias opende al vroeg in de wedstrijd de score. De actie van Cornelis kon de keeper nog stoppen maar de terugvallende bal werd een prooi voor de prima spelende Roman 0-1. Hierna bleef FC Trias voetballen zoals het technisch duo bedacht had. Toch kwam OBW op 1-1 uit een dood spel moment. Een corner werd geheel vrij binnen gekopt door de nr 12. Maar FC Trias rechtte haar rug. Daar waar het kon werd de achterhoede van OBW onder druk gezet en de keeper van de thuisclub was vanmiddag niet een erg stabiele factor. Cornelis liet ook vanmiddag zijn waarde weer zien als topscorer. Een bal van Melvin liet hij de keeper volledig kansloos in de korte hoek 1-2. Hierna bleef FC Trias prima voetballen en hard werken. OBW heeft een beweeglijke ploeg en daar moeten wat meters tegen gemaakt worden. En als je dat doet dan heeft de thuisclub het hier lastig mee. FC Trias kwam zelfs op een ruimere voorsprong. Opnieuw was het Roman die een fout van de keeper genadeloos afstrafte. 1-3. Hierna kreeg OBW nog een kans op de aansluitingstreffer maar de nr 10 faalde hopeloos.

Wie dacht dat OBW na rust zou stormen kwam bedrogen uit. FC Trias kreeg zelfs in de 3e minuut van de 2e helft een uitgelezen kans om de marge op 3 te brengen. Maar niet voor het eerst dit seizoen werd een penalty gemist. De keeper zat in de goede hoek zullen we maar schrijven. Hierna bleef FC Trias relatief gemakkelijk op de been. Het gaf geen enkele kans weg en als het al gevaarlijk werd was Mathijs ter plekke en deed ook vanmiddag zijn werk weer uitstekend. OBW kwam nog wel weer terug in de wedstrijd. De irritante nr 8 wist Mathijs in de verre hoek te verassen. Direct hierna wisselde FC Trias de moe gestreden Nick voor Eli. En Eli viel heerlijk in. Zijn eerste actie was direct gevaarlijk. Hij kapte behendig zijn mannetje uit en verschalkte de keeper bijna in zijn korte hoek. In de laatste 10 minuten gaf gaf FC Trias geen enkele kans meer weg en floot de goed leidende scheidsrechter voor het beslissende eindsignaal. FC Trias pakte 3 belangrijke punten en kan met een schuin ook naar de subtop kijken. Wil het nog betere zaken doen dan moet men a.s. zondag thuis winnen van Witkampers. Dit is zeker mogelijk als men weer zo’n teampresatie kan neerzetten als vandaag.

Het 1e 11tal bedankt de meereisde supporters. Toch prachtig om te zien dat men ook komt kijken in dit hondenweer