Start (19 april) OldStars Walking Football in Winterswijk

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Bewegen, meedoen en ontmoeten, dat zijn de basisprincipes van het Walking Football; een voetbalvorm voor ± 60 plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. Zes tegen zes, zonder keepers, op een klein veld rustig een balletje trappen. Er wordt niet gerend en buiten spel bestaat niet. In Winterswijk starten de voetbalclubs nu ook met Walking Football. Een training start met een kopje koffie of thee, gevolgd door de warming-up en een wedstrijdje Walking Football. We eindigen met een ‘derde’ helft. Zowel heren als dames zijn welkom!

Ook meedoen?
Kom dan vrijblijvend een paar keer gratis meetrainen. Iedereen kan meedoen, spelers bepalen zelf hun grens en niets is verplicht. Je hoeft geen lid of oud-voetballer te zijn van één van de clubs! Trek makkelijke kleding en schoeisel aan (voetbal, wandel, hockey of gymschoenen) en ervaar hoe intensief het spelletje kan zijn. Vrijdagmorgen 19 april om 10.00 uur is de officiële aftrap “OldStars Winterswijk”. Je bent van harte welkom op sportcomplex ‘t Huitinkveld aan de Bataafseweg 2a (FC Trias) om mee te doen. De volgende trainingen zijn op 26 april bij FC Winterswijk, op 3 mei bij VV MEC en op 10 mei bij SC Meddo.

Bij de officiële aftrap staat om 10.00 uur de koffie klaar en is er een korte uitleg in de kantine, rond 10.30 uur start de training olv. OldStars trainer Peter Jansen. De andere trainingen beginnen eveneens om 10.00 uur met koffie! Aanmelden is niet verplicht, maar is wel prettig voor de organisatie en kan door een e-mail te sturen naar actief@winterswijk.nl
Kom meedoen en breng gerust iemand mee!

OldStars is een initiatief van Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en is al in veel gemeenten in Nederland actief. Menzis, Rabobank Graafschap en Betaald Voetbal De Graafschap hebben nu de handen ineengeslagen om Walking Football in de Achterhoek mogelijk te maken onder de naam OldStars Achterhoek. Dit om 60-plussers te stimuleren tot bewegen, mee te doen en met elkaar in contact te brengen. Zij worden hierbij ondersteund door Achterhoek in Beweging en het Nationaal Ouderenfonds.

Scroll naar boven