Varsseveld vrouwen 1 – FC Trias vrouwen 1

Zondag 02-04-2019, Varsseveld vrouwen 1 – Fc Trias vrouwen 1

Zondag speelde FC Trias vrouwen 1 de inhaalwedstrijd tegen Varsseveld vrouwen 1. Varsseveld met 25 punten op de 4e plek tegen FC Trias met 21 punten op de 6e plek. Voor FC Trias dus de kans op Varsseveld tot 1 punt te naderen en een plek te stijgen in de ranglijst. Weer een belangrijke wedstrijd voor FC Trias dus vandaag.

Dit besef was te zien want FC Trias begon sterk aan de wedstrijd. Mooie combinaties met een paar kleine kansjes en eigenlijk alleen maar voetballend op de helft van Varsseveld. Toch wist Varsseveld het eerste doelpunt te maken. De aanvoerdster van Varsseveld maakte een actie over de linkerflank van het veld en zette de bal voor. Daar stond een aanvalster die de bal op doel schoot. In eerste instantie een goede reddende actie van Esmee, maar helaas werd de bal in 2e instantie binnengeschoten door een Varsseveld aanvaller. Na een kwartier spelen 1-0. FC Trias bleef na de 1-0 doorgaan en speelde het merendeel van de 1e helft aan de kant van Varsseveld. Helaas werden de gecreëerde kansen niet afgemaakt en beloonde Fc Trias zichzelf niet met het vertoonde spel. Varsseveld wist zelfs nog een keer te scoren in de 1e helft. De aanval leek afgeslagen door een uitrollende bal over de achterlijn, maar door het echte (niet al te beste) grasveld bleef de bal binnen de lijnen. De aanvoerdster van Varsseveld lette goed op en na een korte dribbel schoot zij de bal binnen. 2-0 in het voordeel van Varsseveld.

In de rust werd bij FC Trias besproken wat er anders moest in de 2e helft. Het oordeel was simpel, blijf zo door voetballen en maak de kansen af! FC Trias was ervan overtuigd de 2-0 achterstand om te kunnen zetten in een goed resultaat. De 2e helft begonnen zij dan ook scherp en gedreven, met nog altijd goed voetbal en een aantal kansen op de tegentreffer. Na ongeveer 20 minuten te hebben gespeeld werd Lea na een mooie actie door het midden van het veld naar beneden getrokken. Dit was binnen de 16-meter dus resulteerde in een penalty. Ook deze kans werd niet benut door FC Trias en de stand bleef staan op 2-0. Varsseveld wist het laatste kwartier van de wedstrijd nog 2x te scoren wat de eindstand van 4-0 opleverde. Een geflatteerd resultaat, omdat FC Trias duidelijk de betere partij was vandaag.

FC Trias moet door, want volgende week wacht de uitwedstrijd naar VDZ vrouwen 2. Zij staan 8e met 13 punten, dus er moet worden gewonnen.

Scroll naar boven