Trias 3 naar de halve finale beker

Op deze zonnige, maar koude zondag (tijdens de aftrap om 9.15 uur was de gevoelstemperatuur -11) stond voor Trias 3 de kwartfinale van de beker op het programma. Het tweede elftal van Goorsche Football Club (GFC) uit Goor kwam op bezoek op ’t Huitinkveld. Deze voor ons onbekende tegenstander staat op een zesde plek in een andere 4e klasse, op papier zouden ze gelijkwaardig zijn dus.

Na een aantal overwinningen achter elkaar, onder andere op Winterswijk 3 en 4 en in de achtste finale tegen Brummen 3, is het vertrouwen bij Trias groot en dat blijkt ook in deze wedstrijd. Trias begint goed en al in de vierde minuut is het raak. Een strakke voorzet van Maarten Stemerdink vanaf de rechter kant wordt door spits Rick Willekes binnen gekopt. Hij zou vandaag als voorstopper starten, maar vlak voor de start van de wedstrijd werd hij als spits opgesteld, wat een gouden zet bleek te zijn.
Ook na deze vroege voorsprong creëert Trias nog veel kansen en mocht GFC blij zijn dat pas na 23 minuten de 2-0 op het scorebord werd gezet. Opnieuw was het Rick Willekes die scoorde, hij wist de buitenspelval knap de omzeilen en met links raak te schieten. Het onterechte vlagsignaal van de grensrechter werd genegeerd door de goed leidende scheidsrechter Timmerman.
In het vervolg van de eerste helft had Trias van het zwakke GFC niets te duchten, de enige fout die gemaakt werd is dat er niet meer gescoord werd. De warme kleedkamer werd met een tussenstand van slechts 2-0 opgezocht.

In de tweede helft hoefde er opnieuw niet lang gewacht te worden op een doelpunt. Al in de 47e minuut kreeg Frank ten Hagen de bal op de rand van de zestien in de voeten. Hij bedacht zich geen moment en wist de bal met een mooie boog over de keeper te schieten: 3-0. Daarna bloedde de wedstrijd een beetje dood. Trias bleef beter, maar veel kansen werden er niet meer gecreëerd. Het was GFC, dat na een uur spelen uit het niets een doelpunt wist te maken. Met een mooie steekpass werd de spits voor keeper Niels Heuitink gezet en hij ronde deze kans rustig af: 3-1.
Enkele minuten later was het verschil al weer vergroot tot drie. Jur Menkehorst brak door op rechts en probeerde de geheel vrijstaande Emiel Stemerdink te bereiken, maar daar kwam de bal nooit aan. Een verdediger van GFC probeerde voorzet te onderscheppen, maar schoot de bal hierdoor hard in eigen doel: 4-1. Dit was niet de eindstand, invaller Gijs Lammer (met nog 160 km schaatsen op de Weisensee in de benen) zorgde voor de 5-1 eindstand.
Door deze redelijk eenvoudige overwinning bereikte Trias 3 de halve finale, waar en tegen wie deze gespeeld zal worden is nog niet bekend.

Eerst staat er volgende week de competitiewedstijd tegen VIOD 4 op het programma. Zondag 4 maart wordt er om 9.15 uur afgetrapt op het eigen Huitinkveld.

Scroll naar boven