Trias 4 boekt fortuinlijke overwinning

Na een korte winterstop, diende zich vandaag voor Trias 4 een echte ‘Auftakt’ aan, oftewel de opmaat voor de tweede seizoenshelft. Thuis werd serieuze subtopper Vios Beltrum 3 ontvangen. De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe kalenderjaar was een inhaalwedstrijd, waarmee de eerste seizoenshelft werd afgerond.

Trias 4 begon redelijk aan de wedstrijd en aanvankelijk waren het de gasten, die goed het betere van het spel hadden. De eerste kansen waren dan ook voor Beltrum en Trias had moeite om in het ritme te komen. Geheel tegen het tactische strijdplan van TD Kruuke in, moest Trias door blessures al vroeg in de wedstrijd twee keer wisselen. Enigszins tegen de verhoudingen in, pakte dit beter uit dan verwacht. Na ruim een half uur spelen, werd Emiel over links de diepte in gestuurd. Hij slalomde tussen enkele verdedigers door en schoot de bal uiterst beheerst diagonaal bij de eerste paal binnen. Niet veel later was het de Beltrumse keeper, die met een foutieve pass, Gijs V. in stelling bracht. Deze omspeelde de keeper behendig en liep de bal als in FIFA 2014 over de doellijn. Met de 2 – 0 op het bord, werd de rust bereikt en leek toch niet veel aan de hand.

Bij de thee, was het devies kraakhelder; men zou vooral niet tegen een onnodige ‘Annschluβtreffer’ moeten aanlopen en de stand bij voorkeur uit moeten bouwen naar een meer comfortabele 3 – 0. Maar het liep, zoals wel vaker, heel anders.

Vios Beltrum begon na rust nog scherper, dan dat men de wedstrijd aanvankelijk was begonnen. Via de geroutineerde centrale middenvelder werd er telkens verzorgd opgebouwd en de aanval gezocht. Vios wist al snel de profiteren van onhandig verdedigen en miscommunicatie bij de thuisploeg. De linksbuiten mocht de achterlijn halen en zijn scherpe voorzet werd bij de tweede paal goed binnengekopt. Voor Trias 4 nu wél het moment om vol aan de bak te gaan en de volle concentratie weer op te pakken. Maar door wederom matig verdedigen, kregen de gasten de grootst mogelijke kans op de, misschien op dat moment wel verdiende gelijkmaker. Een middenvelder werd binnen het strafschopgebied door Niels S. gevloerd en de jonge, uitermate goed leidende scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Maar goed coachen van Ronald zorgde ervoor, dat de bal op de paal belande en door een verdediger weggewerkt kon worden.
Trias 4 kroop door het oog van de naald. Maar dit moment zorgde er wel voor, dat men weer beter in de wedstrijd kwam, weer de duels ging winnen en zelfs mocht gaan denken aan aanvallen.
Toen Maarten een kwartier na rust met een fantastische lob in de verre hoek, het verschil weer op twee bracht, leek het verzet van de gasten gebroken.
Maar ook nu gaf zichVios niet gewonnen. Kort na de 3 – 1, maakte Vios handig gebruik van onoplettendheid in de verdediging van de thuisploeg. Een scherpe voorzet werd vanaf de rand van het strafschopgebied droog onder keeper Niels H. doorgeschoten. Ook na deze treffer zou Vios weer vol aanzetten, op zoek naar de gelijkmaker en men nam hierbij achterin steeds meer risico. Trias rechtte de rug en toonde nu wel de volle inzet. Als een hecht team werd er gestreden voor iedere vierkante meter en men ging vol in de aanval.
Tien minuten voor tijd was in eerste instantie Freddy nog heel dicht bij een geweldige treffer. Maar zijn kiezelharde wreefschot vanaf vijfentwintig meter, spatte op de kruising uiteen.
Kort voor tijd was het invaller Gijs N. die het net wel wist te vinden en de wedstrijd in het slot gooide. Over rechts mocht hij ver opkomen en met buitenkant rechts krulde hij de bal in de verre hoek.
Met de 4 – 2 op het bord, was de strijd wel gestreden en in de resterende speelminuten waren er aan beide zijden geen serieuze wapenfeiten meer.
Een te zwakke inzet van Trias 4, welke toch resulteerde in een driepunter. Voldoende stof tot napraten, maar toch ook voldoende vertrouwen om de tweede seizoenshelft tegemoet te gaan!

Komend weekend geen competitieronde in verband met carnaval, maar wel een oefenwedstrijd. Over twee weken gaat men op bezoek in Zieuwent bij RKZVC 3. Uiteraard kan men hier de onverminderde steun van het trouwe publiek weer gebruiken.

Scroll naar boven