Trias 4 wint draak van een wedstrijd

Vanmorgen ontving Trias 4 laagvlieger Rekken 2 op ’t Huitinkveld. Bij een overwinning zou Trias 4 zich wat los kunnen maken van de onderste plaatsen en zelfs enigszins naar boven mogen kijken.

Trias begon dan ook scherp, legde gelijk veel energie in de wedstrijd en probeerde met enige snelheid de diepte te zoeken. Rekken daarentegen, probeerde vanuit de organisatie rustig de bal in de ploeg rond te laten gaan. Gecontroleerd werd de bal achterin rond getikt en af en toe werd via het middenveld de voorhoede gezocht.
Echter was het van beide zijden een foutenfestijn en was balverlies aan de orde van de dag. Eenvoudige passes op kleine afstand werden bij de tegenstander in de voeten gespeeld en dieptepasses kwamen zelden op de beoogde bestemming aan. Daardoor speelde de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af en echt diepte werd er nauwelijks gevonden. Ook bij standaard spelsituaties ontstond er nauwelijks gevaar. Vrije trappen gingen in de muur en corners werden eenvoudig uitverdedigd. Soms werd ook vanuit de tweede lijn een poging gewaagd, echter kwamen afstandsschoten niet in de buurt van de goal of verdwenen zelfs eerder over de zijlijn, dan over de doellijn.
Voor het rijkelijk toegestroomde publiek was het dan ook afzien. Het spel was aan weerszijden niet hartverwarmend en ook de voorjaarszon was niet van plan door te breken en zo bleef het fris langs de lijn.

De tweede helft ging op dezelfde voet verder. Echter door enkele wissels en tactische omzetting was de organisatie bij de gasten ver te zoeken en zo leek men nauwelijks nog van de eigen helft af te komen. Trias 4 zette meer druk en probeerde zo de opening te forceren.
In de zeventigste minuut werd dan eindelijk de ban gebroken. Op de rand van het zestienmetergebied van Rekken werd Maarten aangespeeld. Middels een fraaie kapbeweging zette hij twee verdedigers op het verkeerde been en kon de bal vervolgens vrij, langs de keeper binnen schieten. Via deze fraaie 1 – 0 leek gelijk ook de wedstrijd beslist en uiteindelijk stond de eindstand al op het bord.
Door het veldoverwicht en overwegende balbezit kon Trias 4 de slotfase van de wedstrijd eenvoudig en gecontroleerd uitspelen. Rekken 2 probeerde er nog wel eens uit te komen via een counter, maar tot enige gevaar leidde dit niet.
Na krap negentig minuten had ook de scheidsrechter er genoeg van. Uiteindelijk was de wedstrijd door een enkele acties beslist en veel meer verdiende deze confrontatie ook zeker niet.
Dat de drie punten op ’t Huitinkveld bleven, was dan ook wel enigszins verdiend.

Komende weekend staat de uitwedstrijd tegen koploper Bentelo 2 op het programma. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen had men hier nog jammerlijk en nipt van verloren. In Bentelo zal Trias 4 er dan ook alles aan doen, om deze nederlaag recht te zetten en zich zo op zijn eigen manier, in de kampioensstrijd te kunnen mengen! Om 11:15uur wordt er aldaar afgetrapt.

Scroll naar boven