5 april WEURO Voetbalfestival Meiden & Moeders bij FC Trias

Op woensdag 5 april aanstaande wordt bij FC Trias het voetbalfestival Meiden & Moeders georganiseerd. Het festival wordt zowel voor niet leden als leden van de KNVB georganiseerd. Naast een middag programma is er ook een avondprogramma samengesteld. Deelname is GRATIS.

Het voetbalfestival is een initiatief van de KNVB, die voor deze gelegenheid samenwerkt met Achterhoek in Beweging en FC Trias. Het festival is bedoeld om meiden en vrouwen kennis te laten maken met voetbal. De KNVB heeft basisscholen in Winterswijk bezocht en tevens hebben alle spelende meiden van clubs in een straal van 20 kilometer een persoonlijke uitnodiging per mail voor het evenement ontvangen. Het evenement vindt plaats naar aanleiding van het EK Voetbal voor Vrouwen, dat van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 in zeven steden in Nederland wordt gehouden.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Kijk dan op www.weuro2017.nl/voetbalfestival om je in te schrijven en voor meer informatie. Aanmelden kan tot en met vrijdag 31 maart 2017. Daarna ontvang je een mail met alle informatie over het Voetbalfestival.

Middagprogramma Voetbalfestival 5 april

Aan het middagprogramma kunnenmeiden en moeders die nog GEEN LID zijn van een voetbalvereniging deelnemen. Daarnaast mogen meiden die al LID zijn van een voetbalclub in de regio ook deelnemen.

  • 14.45 – 16.45 uur               Welpencircuit:
  • 14.45 – 16.45 uur               Moedertraining
  • 17.00 uur                            Einde
  • Locatie:                              Voetbalvereniging FC Trias, Bataafseweg 2a, 7101 PA Winterswijk

Tijdens het voetbalfestival werken de deelnemende meiden van 6 tot en met 10 jaar een welpencircuit met 6 onderdelen af. Voor de moeders wordt er een training georganiseerd. Dit alles gebeurt onder professionele begeleiding van de KNVB en vele vrijwilligers van FC Trias. Voor de deelnemende meisjes is er na afloop een goodie-bag met 2 kaarten voor het vriendschappelijk duel tussen de vrouwen van Nederland en IJsland op dinsdag 11 april in stadion de Vijverberg te Doetinchem.

Avondprogramma Voetbalfestival 5 april

Voor het avondprogramma zijn alle voetbalverenigingen in de nabije omgeving uitgenodigd.

  • 19.00 –  22.00 uur            Workshop trainingsopbouw voor trainers/coaches
  • 19.00 –  22.00 uur            Workshop spelregels met videobeelden en toelichting door topscheidsrechter. (Deelname voor dames en meiden vanaf 14 jaar)
  • 19.00 –  22.00 uur            Workshop “meisjes centraal” voor kaderleden (thema’s: veiligheid, indeling o.b.v. leeftijd en niveau en samenwerking binnen de club en met andere clubs.

UEFA Women’s EURO 2017 in Nederland

Het EK Voetbal voor Vrouwen vindt aankomende zomer van 16 juli tot en met 6 augustus plaats in Nederland. Doetinchem is één van de speelsteden. Aan het EK doen zestien landen mee en Nederland is als gastland uiteraard van de partij.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen, stuur dan een mail naar sandra.berends@knvb.nl. Voor meer informatie over het EK, het speelschema en de deelnemende teams, kijk op www.weuro2017.nl of volg ons via #WEURO2017!

Hopelijk zien we jou ook op het Voetbalfestival in de Achterhoek!

 

 

Scroll naar boven