Trias JO15-2G neemt nu wél punten mee uit Doetinchem

Zaterdag 26 november moesten wij uit naar Viod JO15-2, wederom naar Doetinchem, waar wij vorige week helaas na een goede partij voetbal geen (verdiend) punt hadden mogen meenemen.2016-11-27_583b1e45103e2_MCh2
Ryan was op muziekconcours, Joost ten Damme was nog niet helemaal fit en ook Fleur had nog steeds last van een vervelende liesblessure . Na overleg met Bert Bemers van de C3 was eerder deze week echter al vrij snel rond dat Merijn wederom bij ons kon keepen, bedankt nog voor de medewerking ! Liesbeth, onze administratieve “regelaarster” was er zaterdag niet bij omdat ze meedeed met een 8 km koppel-survival in Doorn.
Iedereen stond 11.15 uur netjes klaar voor vertrek, en nadat Milan en Ivo ook hun jeugdwedstrijd fluiten van die morgen afgerond hadden, konden we vertrekken naar Doetinchem. Omdat we vorige week bij de uitwedstrijd naar DZC’68 met sommige auto’s al eerst naar het voetbalcomplex van Viod waren gereden , wisten we deze week al direct de juiste weg naar Viod.
We mochten spelen op veld 4, een echt grasveld, het veld lag helemaal achteraan, ongeveer een kwartier lopen van de kleedkamer en toen we eindelijk aankwamen en drie keer om het veld gelopen waren om de dug-outs te zoeken bleek dat op dit veld dus helemaal geen dug-outs aanwezig waren ?! Hoe konden we deze mentale klap te boven komen ? Al snel hadden we echter een paar m2 meter langs de zijlijn afgebakend met de waterzak, de tas met traininghesjes en de Trias-sweaters van de spelers en dus kon de wedstrijd beginnen ! Wat moet je trouwens ook met dug-outs als het 1 graad onder nul en mistig is  ?

De eerst helft hielden de spelers zich goed aan de afspraken die we gemaakt hadden. We zouden Viod iets laten komen en op eigen helft kort op hun spelers zitten. Dit werd ook zo uitgevoerd en Viod wist niet echt goed raad met deze veldbezetting. Toen ze niet via hun middenveld de voorhoede konden bereiken werd al snel de lange bal gebruikt en omdat onze verdediging vandaag “als een huis” stond kwamen hier ook geen echte kansen uit voor Viod. Aan de andere kant hadden wij een paar kleine kansjes, echter de grootste kans was nog voor Dominique die na een prima voorzet van Thom vanaf rechts een de bal helaas net over de goal schoot. We gingen met een 0-0 stand de rust in.
In de kleedkamer werd nog gesproken over de week ervoor, waar we ook een 0-0 ruststand hadden en waar we toen in de laatste 10 minuten helaas op 1-0 kwamen. Dit zou ons nu niet gaan gebeuren !
Nadat we lekkere koude ranja hadden gedronken gingen we met 1 wissel, Ruben voor Milan, de 2e helft in. Direct vanaf het begin zagen we dat Viod steeds meer druk ging zetten, echter de druk werd toch niet omgezet in echte kansen voor Viod, het hele team van Trias wilde voorkomen dat er gescoord werd door de tegenstander. Ook in de tweede helft kregen wij af en toe kleine kansjes, maar we waren net iets te slordig in de laatste pass om hier een echte kans van te maken.
Met nog een klein kwartiertje te gaan had Trias de indruk dat een 0-0 gelijkspel tot de mogelijkheden behoorde tegen Viod, dat op de 4e plek stond in de ranglijst. Ook de meegekomen ouders/supporters die de kou trotseerden, waren langs de zijlijn druk met aanmoedigen van ons team (en dat je daarvan direct een stuk warmer wordt is dan mooi meegenomen op deze koude en steeds mistiger wordende zaterdag) Max werd gewisseld voor Joost Vredenberg en we deden een tactische omzetting van voorhoede naar middenveld. Ondanks de druk van Viod kregen we toch over de flanken steeds weer kansen en met nog 2 minuten te spelen kwam via Ruben de bal naar Thom die buitenom zijn speler de 16 in ging. Hij schoot via een verdediger van Viod op hun goal en de afgeketste bal kwam voor de voeten van Joost Vr. die zich geen moment bedacht en met een hele mooie halve omhaal de bal rechts van de keeper in het doel schoot: 0-1 !!
Iedereen van ons was door het dolle heen en de laatste 2 minuten werd er geen enkele kans meer weggegeven. Toen er na de 0-1 weer werd afgetrapt hoorden we op de achtergrond dat er ca een minuut lang vuurwerk werd afgeschoten, maar we gaan er vanuit dat dit niet voor ons was bedoeld . De goed fluitende scheidsrechter floot uiteindelijk voor het einde en de drie punten waren binnen !

De komende twee wedstrijden, thuis tegen Dinxperlo en uit tegen FC Winterswijk zijn nog zeer belangrijk voor ons en dan is het al weer winterstop.

Ps de fotos die bij dit verslag staan is van een Mannequin Challenge die de jongens deze week aan het eind van een training hebben gedaan

Scroll naar boven