Trias JO17-4 – Terborg/Silvolde JO17-2, Trias weet uiteindelijk het doel te vinden, 5-1.

Trias speelde de eerste thuiswedstrijd van deze voorjaarscompetitie tegen de fusieclub Terborg/Silvolde Jo17-2. Op deze zonnige voorjaarsmiddag  werd door beide teams afwachtend gespeeld. Trias probeerde met goed samenspel de linies van Terborg/Silvolde te doorbreken. Terborg/Silvolde probeerde met lange ballen de verdediging van Trias te verrassen. In de 16e minuut wist Jort Abbink door een handige pingel de verdediging te omzeilen en gaf een perfecte voorzet op Veron Slotboom. Veron wist de bal hierdoor simpel in te tikken, stand  1-0. Het spel geen over en weer, beide teams hadden kansen om te scoren. Ryhan Miakheel en Lars Roerdink hadden kansen om de voorsprong te vergroten, helaas stond de keeper van de tegenstander in de weg. Terborg/Silvolde scoorde vlak voor de theepauze het aansluitende doelpunt door de bal hoog in de kruising te schieten. De bal was voor Niels Boterman onhoudbaar, stand 1-1. Trias had nog één serieuze kans voor de pauze, Robin Maas kopte de bal in de handen van de keeper van Terborg/Silvolde na een voorzet van Ryhan Miakheel.

In de 2e helft werd het spel van Terborg/Silvolde fysieker, er werd meer op de man gespeeld. Ondanks dit spel van Terborg/Silvolde hield Trias stand, de manschappen bleven hun eigen spel spelen met af en toe een doelpoging. Met een goede traptechniek wist Wesley van Waardenburg de hoekschoppen goed te nemen door de bal panklaar te leggen voor onze aanvallers, helaas wisten ze niet te scoren. 

In de 25e minuut  wist Olivier Bemers zich te ontdoen van de tegenstander door een voorzet van Mart Duistermaat. Het thuispubliek was van mening dat dit een buitenspel situatie was, een geluk bij een ongeluk vlagde de vlaggenist niet voor buiten spel. Olivier kwam dreigend op het doel af van de tegenstander, in de ooghoeken zag hij Jort Abbink vrijstaan voor het doel, deze scoorde zijn eerste doelpunt , stand 2-1. 

In de 30e minuut was het weer raak, wederom scoorde Jort. Door een fout van de keeper tikte Jort de bal in het netje, stand 3-1. Op dat moment was het ijs gebroken, Terborg/Silvolde geloofde niet meer in de eindoverwinning en begon zich te irriteren aan de tegenstander. Rafael Pareja had nog een goed schot op het doel, helaas werd de bal  door de keeper met katachtige sprong uit het doel gehouden. In de 35e minuut wist door een voorzet van Jort Abbink Robin Maas te scoren, stand 4-1.

De gifbeker van Terborg/Silvolde was nog niet leeg, Olivier Bemers wist in de laatste minuut de eindstand te brengen op 5-1. Jongens van Trias Jo17-4 gefeliciteerd met deze overwinning tegen een toch wel een stugge tegenstander.

  

Erik Maas 

Scroll naar boven