Verdiende overwinning FC Trias 1

FC Trias ontving zondag 25 februari Reutum. En men had nog wat goed te maken tov van de uitwedstrijd in Reutum. Toen verloor FC Trias met 1-0 omdat men de slechtste 1e helft speelde van dit seizoen. Ook miste FC Trias toen een penalty en werd Robin weggestuurd met een rode kaart die overigens zeer discutabel was. De 2e helft was men duidelijk beter, zelfs met een man minder en was een punt verdiend geweest.

Nu we aan de terug ronde zijn begonnen van seizoen 23-24 zal blijken wie de breedste selectie heeft en niet teveel blessures en schorsingen oploopt. FC Trias was vandaag compleet en de trainers William en Rob moeten dus keuzes maken. Daardoor beschikte FC Trias vandaag over een zeer sterke bank, geen reden om bezorgd te zijn als FC Trias moest wisselen.

FC Trias begon prima aan de wedstrijd, dit is ook wel eens anders geweest. Zonder echte kansen te creëren kwam men de 1e 45 niet echt in de problemen. Brian was direct gevaarlijk maar zijn schot werd gepakt door de keeper. FC Trias kwam vooral door over de rechter kant. De ruimtes die Reutum daar weg gaf werd steeds goed benut door Kaj. Zijn directe tegenstander moest constant achter de rechtsback aan en vond dit niet prettig. Uit zo’n aanval scoorde Cornelis de 1-0. Kaj werd diep gestuurd en zijn afgemeten voorzet werd prima aangenomen door Cornelis. Alleen voor de keeper wist Cornelis hier wel raad mee. Reutum kon hier niet veel tegenover zetten alleen moest FC Trias wel opletten bij de corners en vrije ballen die allemaal hoog tussen de palen kwamen. Echter keeper Sam heerste in zijn gebied en keepte weer een uitstekende wedstrijd. Vlak voor rust kwam FC Trias op 2-0 . Een slim genomen vrije bal van Brian werd hard en laag binnen geschoten door Kaj. FC Trias had zelfs nog kunnen gaan rusten met een 3-0 voorsprong maar de kopbal van Robin kwam op de lat.

Na de rust gebeurde er niet zoveel meer. Reutum werd helemaal niet meer gevaarlijk en FC Trias speelde te onnauwkeurig om met een grote uitslag van het veld te gaan. De kansen die FC Trias nog kreeg werden niet goed afgemaakt. Al met al een goede uitslag. FC Trias moest winnen en kan nu weer naar boven kijken. Gezien de andere uitslagen maakt FC Trias ook weer een sprongetje in de 2e periode. Smetje op deze overwinning is de blessure die Angelo op liep. Hij werd in de 90e !!! uit de wedstrijd geschopt door de nr 9. Een actie die onbestraft bleef en ook helemaal niet nodig was, in een wedstrijd die verder zeer sportief was.

Volgende week speelt FC Trias uit in Delden tegen de plaatselijke vereniging. De eerste wedstrijd in Winterswijk werd gewonnen door FC Trias met 5-4 na een heerlijke 1e helft van FC Trias kant. Eens kijken of men dit nog eens kan herhalen. Bij winst komt de 2e periode wel heel dicht bij. Aanvang 14.30 uur

Pupillen van de week waren Dhane Lobato en Stijn Wiggers van onze JO9-3 die de aftrap verrichten met ballen beschikbaar gesteld door Jan Wilterdink, Aannemersbedrijf Willy Schreurs en Montagebedrijf Alfred Sloetjes B.V.

Delen:

Scroll naar boven