Vervoer uitwedstrijden

Elke week gaan op zaterdag circa 50 auto’s met ouders en kinderen vanaf ons Huitinkveld op weg naar een uitwedstrijd. Daarnaast ook nog op zondag onze seniorenteams.

Het (jeugd-)bestuur van FC Trias wil er met dit bericht op wijzen dat het verplicht is dat alle inzittenden tijdens de autorit een gordel dragen. Indien er een zitplaats in een auto zit zonder gordel kan deze niet gebruikt worden, ook niet voor een korte afstand!
Spelers van jeugdteams mogen zelf niet rijden, de minimale leeftijd van een chauffeur is 18 jaar.

Daarnaast vragen wij je jouw autoverzekeringen en dan met name de inzittendenverzekering te controleren omdat het blijkt dat er verschillende vormen zijn. Hieronder nog even de verschillende verzekeringsvormen benoemd.

Schadeverzekering Inzittenden
Een schadeverzekering inzittenden is een uitgebreide inzittendenverzekering. Lopen jij of je passagiers letsel op? Of raakt bagage of kleding beschadigd? Dan vergoedt een schadeverzekering inzittenden de werkelijke schade.

De schadeverzekering inzittenden dekt schade aan jou, je passagiers en spullen in de auto. Het maakt niet uit wie het ongeluk veroorzaakt. De autoverzekering dekt vaak de kosten niet als een inzittende blijvend invalide raakt of overlijdt. Ook als je zelf letsel oploopt, is dat niet altijd gedekt. Bijvoorbeeld als je zelf het ongeluk veroorzaakt hebt. De schadeverzekering inzittenden vergoedt de kosten in die gevallen wel. Is een dure tas, kleding of mp3-speler beschadigd? Ook dat wordt vergoed.

Is een schadeverzekering inzittenden nodig?

Schade aan inzittenden wordt deels gedekt door de WA-verzekering van de auto en zorgkosten vallen meestal onder de zorgverzekering. Toch dekken deze verzekeringen lang niet alle schade. Een Schade inzittendenverzekering heeft een aantal belangrijke voordelen, vooral voor de bestuurder:
-Veroorzaak je als bestuurder zelf een ongeval? De WA-verzekering dekt de kosten van je overlijden of invaliditeit niet, maar alleen schade aan anderen. Een inzittendenverzekering keert in dit geval wel uit.

-Soms is bij een ongeluk niet direct duidelijk wie aansprakelijk is. In die gevallen betaalt een inzittendenverzekering direct uit.

-Is er niemand aansprakelijk? Bijvoorbeeld omdat je onwel wordt achter het stuur of bij gladheid? In die gevallen betaalt een inzittendenverzekering ook uit.

Je kunt ook kiezen voor een eenvoudigere inzittendenverzekering. De ongevallen inzittendenverzekering keert alleen een vast bedrag uit bij invaliditeit of overlijden.

Ongevallenverzekering Inzittenden
Een ongevallenverzekering inzittenden is een eenvoudige inzittendenverzekering. Gebeurt er een ernstig ongeluk waarbij jij of één van de passagiers overlijdt of blijvend invalide raakt? Dan keert de ongevallenverzekering inzittenden een vast bedrag uit.

De ongevallen inzittendenverzekering keert in één keer een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden. De hoogte van de uitkering staat vooraf vast. Afhankelijk van de ernst van het letsel wordt een percentage van de maximale dekking uitgekeerd.

Een ongevallenverzekering dekt geen schade aan bezittingen, zoals kleding of bagage. Wil je de werkelijke schade aan inzittenden en hun spullen verzekeren? Dat kan met de Schadeverzekering inzittenden.

Omdat we er niet altijd bij stil staan, hebben wij hebben gemeend dit onderwerp onder de aandacht te moeten brengen.

Bij voorbaat dank voor je aandacht en vooral medewerking.

Scroll naar boven