Wasserette formeel geopend tijdens sponsoravond

Op vrijdag 26 januari is tijdens een sponsoravond onze wasserette,die trouwens al een ruime maand in gebruik is, formeel geopend. De sponsoravond stond volledig in het teken van maatschappelijk verantwoord ondernemen met voor FC Trias als ultiem voorbeeld de wasserette zoals die wordt beheerd door clienten van Estinea.

Frank Kremer opende namens de sponsorcommissie de avond waarna voorzitter Jan Wilterdink het voortraject tot de realisatie van het “Schone was” project toelichtte. Hierbij waren lovende woorden voor financiële steun van de Rabobank, Rotaryclub Winterswijk en de WMO-raad van de gemeente Winterswijk maar in het bijzonder voor onze vrijwilligers die heel veel werk hebben verzet om de ruimte onder de tribune om te bouwen tot wasserette.

Na het tekenen van het contract tussen FC Trias, Stichting Sport Bataafseweg en Estinea gingen de betrokken naar de wasserette. Daar werd het “eerste wasje gedraaid” door clienten van Estinea begeleidt door wethouder Aalderink. Via een videoverbinding konden men in de kantine de opening live volgen. Aansluitend sprak Wim Aalderink de aanwezigen toe en prees daarbij de betrokken partijen (FC Trias, SSB en Estinea) met het fantastische initiatief en bereikte eindresultaat.

Vervolgens lichtte Herman Winkelhorst, participatiecoach van Estinea, de diverse werkzaamheden en projecten van Estinea toe. Met heldere voorbeelden werd voor een ieder duidelijk hoe belangrijk een zinvolle dagbesteding is voor mensen met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt.

Daarna legde Myrthe Sikkink uit hoe ze haar droom en passie had nagejaagd om een plek te creëren waar mensen met een beperking de ruimte en mogelijkheden krijgen om op hun niveau volwaardig onderdeel te zijn van de samenleving met als eindresultaat: lunchcafé Bijzonder Gewoon.

In het verlengde daarvan sprak Patrick Hallink overdag werkzaam voor EduNova. Zij ondersteunen (onderwijs)instellingen, gemeenten en werkgevers bij het voortdurend verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Patrick wist op een boeiende wijze de aanwezigen aan het denken te zetten over de geheimen van motivatie(problemen) bij jongeren maar ook over de (wir-war rondom) wet- en regelgeving.

Na de slot- en dankwoorden van Frank Kremer werd er, onder het genot van een hapje en drankje, gezellig nageborreld en uiteraard met eigen ogen de net geopende wasserette bekeken. Klik hier voor meer foto’s.

Scroll naar boven